6.8.2023 Jyväskylä

Hurmosta Hippoksella

"Sunnuntai oli yksi valmentajaurani hienoimmista päivistä. Upouusi Hippoksen pesäpallostadion ja lämmin aurinkoinen sää loivat fantastiset puitteet pesäpallon pelaamiselle. Kaiken lisäksi joukkue oli hirmuisessa iskussa fanaattisen SuoVan kannattajaryhmän pitäessä valtavaa mekkalaa katsomossa. Vetää mielen edelleen nöyräksi." Näin tuumasi maanantai-iltana arkeen palanneen joukkueen treeneistä tavoitettu Vasaman D-juniorijoukkueen pelinjohtaja Sauli Taavitsainen.

Vasaman D-juniorit saivat sunnuntaina unelmiensa mahdollisuuden pelata sarjapelinsä vastavalmistuneella huippumodernilla Hippoksen stadionilla. Tiedossa oli kaksi sarjapeliä Jyväskylän Kiriä ja Puurtilan Kisapoikia vastaan.

Kiri - SuoVa 0-2 (5-6, 1-12)

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui kotijoukkue Jyväskylän Kiri. Ennen peliä pukukopissa juteltiin, kuinka saisimme kaivettua joukkueesta maksimaalisen suorituksen irti ja mitä se jokaisen yksittäisen pelaajan kohdalla tarkoittaa.

Heti ensimmäisestä vuoroparista lähtien joukkueestamme huomasi, että olimme valmiita pelamaan ja niin sanotusti ytimessä. Joukkue oli keskittynyt, päättäväinen ja hyväntuulinen.

Kiri voitti hutunkeiton ja aloitti sisävuorosta. Ulkopelimme haki vielä uomiaan ja päästimme kaksi juoksua. Omassa sisävuorossamme löimme kuitenkin pelin tasoihin. Hyvä alku ottelulle.

Toisessa vuoroparissa ottelun ensimmäinen jakso ratkesi. Kiri teki vain yhden juoksun ja Vasama iski taululle neljä juoksua. Jakson ratkaisi Venla Vasiljevin uskomaton kolmosrajan puhkaisu ajolähtötilanteessa, jonka tuloksena pallo pysähtyi vasta stadionin ulkopuolella olevalle autotielle. Venlan harmiksi pallo meni läpi rajoitusalueelta ja näin kunnari jäi tekemättä. Tuloksena oli kuitenkin kolme juoksua. Itsessään lyönti oli kunnarin arvoinen ja yksi kauden hienoimmista suorituksista. Erik Vihavainen kotiutti vielä Venlan ja tilanteeksi kirjattiin 3-6 kahden vuoroparin jälkeen.

Kolmannessa vuorossa ulkopelimme piti ja Kiri sai vaivoin tehtyä kaksi kavennusjuoksua. Tasoittavaa vuoroa ei enää tarvittu ja näin ensimmäinen jakso Vasamalle juoksuin 5-6.

Toinen jakso oli Vasaman näytöstä. Lukemat 1-12 eivät jätä jossittelulle sijaa. Jakso ratkesi jo ensimmäisessä sisävuorossa kun myllytimme Kirin ulkokenttää viiden juoksun arvoisesti. Ulkopelimme oli jaksolla lähes kauden parasta ja Kiri ei aukkoja siitä löytänyt. Jakson mainittavin sisäpelisuoritus oli Aaro Markkasen kunnari ajolähtöön. Pallo takaa läpi ja neljä juoksua tauluun. Huikea jakso ja pelin lopputulos (voitto jaksoin 0-2) oli täysin ansaittu.

Palkitut:

I Venla Vasiljev 
II Aino Piiroinen 

Tilastot: 
Venla Vasiljev 3/2, Hilma Heiskanen 0/3, Aino Piiroinen 0/3, Aleksi Markkanen 0/2, Erik Vihavainen 2/1, Aaro Markkanen 1+4/1, Toivo Snäkin 0/1, Eemeli Markkanen 0/1, Eemeli Taavitsainen 4/2, Martti Nissinen 1/2


 


PKP - SuoVa 0-2 (4-5, 4-10)

Toisessa pelissä kohtasimme Puurtilan Kisapojat Varkaudesta. Kestimme ennakkosuosikin paineet ja otimme ottelusta rutiininomaisesti kolme pistettä.

Ottelu alkoi totutusti kapteenimme Venla Vasiljevin hutunkeiton voitolla ja sisävuorolla. Totuttua oli myös heti kärjestä tilanteen rakentaminen Aino Piiroisen, Venla Vasiljevin ja Hilman Heiskasen johdolla sekä Eemeli Taavitsaisen lyödessä avausjuoksut. Käkikellomaisen tarkkaa ja laadukasta tekemistä.

Sisäpelimme jaksolla oli riittävää. Viisi lyötyä juoksua riitti tällä kertaa jaksovoittoon. Ajoittain lyöntien ruuti oli hieman märkää ja lyöntiratkaisut olivat vajavaisia. Potentiaalia tehdä juoksuja oli enemmänkin.

Ulkopelimme oli järkähtämätöntä pitäessämme PKP:n nollilla heidän kahdessa ensimmäisessä sisävuorossaan. Päivän heikoin hetki sattui jakson viimeisessä ulkovuorossa, jossa turhaan annoimme PKP:lle momentumia ja neljä juoksua. Paniikkia ei kuitenkaan joukkueen sisällä ollut huomattavissa ja henkisesti vahva joukkueemme teki tarvittavat kolme paloa. Jaksovoitto plakkariin lukemin 4-5.

Toiselle jaksolle teemana oli tuoda sisäpeli jälleen omalle tasollemme ja armoa tuntematta napata kolme pistettä mukaan Suonenjoelle.

Suunnitelma toteutettiin ja jakso käytännössä ratkesi jo ensimmäisessä vuoroparissa. Vasama tuli pyörremyrskyn voimalla omaan sisävuoroonsa ja iski taululle seitsemän juoksua. Hurjana kannustanut SuoVan kannattajaryhmä sai vaatimaansa nannaa vatsansa täydeltä ja uusi Hippoksen stadion natisi liitoksissaan. Kattila porisi valtavalla voimalla, josta joukkueen oli helppo ammentaa voimaa. Vuoroparin upeimmista suorituksista vastasivat Hilma Heiskanen ja Erik Vihavainen, jotka molemmat jysäyttivät vastustamattomat kunnarin arvoiset lyönnit.

Vasamalle ei tänään löytynyt pysäyttäjää. Jaksovoitto lukemin 4-10 ja koko ottelun voitto jaksoin 0-2.

Palkitut:

I Hilma Heiskanen 
II Erik Vihavainen 

Tilastot:

Aino Piiroinen 2/1, Venla Vasiljev 2/2, Hilma Heiskanen 1+0/4, Eemeli Taavitsainen 2/0, Erik Vihavainen 1+1/2, Eemeli Markkanen 2/2, Jesse Markkanen 3/1, Toivo Snäkin 0/1, Aaro Markkanen 1/1, Martti Nissinen 0/1


Täydellinen päivä. Kuusi pistettä kahdesta ottelusta. Nousu sarjataulukossa neljännelle tilalle. Hurjaa, kerrassaan hurjaa.

Mahtava kapteenimme Venla Vasiljev myhäili tyytyväisyyttään: " Kaaripeli oli kauden parasta ja tunnelma oli mahtava. Todella ison huomionosoituksen ansaitsee kuitenkin maailman paras fanijoukko. Fanit pitivät ääntä vahvoissa ja heikommissa hetkissä. Kauden tasaisinta peliä, tasomme ei ailahdellut. Joukkue on kehittynyt vuoden aikana paljon!"

Aina hyvällä tuulella oleva super etenijä Aino Piiroinen kommentoi päivää seuraavasti: " Pelasimme ehdottomasti koko kauden parasta peliä! Mahtavan pelaamisen lisäksi toisia kannustettiin ja molempien pelien ajan kaikilla näytti olevan iloinen fiilis."

Hilma Heiskanen, taistelija, analysoi päivää näin: " Pelasimme Sunnuntaina kauden parasta peliä! Kaaripeli oli tälläkertaa molempien pelien ajan hyvää ja keskittynyttä, eikä sen suhteen tullut notkahduksia. Tunnelma oli koko päivän mahtava ja kannustimme jokaista, joka toi varmasti myös lisää peliimme iloisuutta ja rentoutta. Iso kiitos kuuluu myös kannustaja joukollemme joka toi peliimme lisää buustia!

Lauantaina joukkue pukee pelipaidat päälleen viimeistä kertaa tällä kaudella Varkaudessa. Coach Taavitsainen halusi muutamalla sanalla kommentoida viimeistä rypistystä: " Haluan, että lauantaina joukkue syttyy vielä kerran tällä kaudella pelaamaan toisilleen. Kausi on tähän mennessä ollut uskomaton. Meillä on ollut peleissä vuoristoratamaisia hetkiä. Välillä on käyty kurkottamassa taivaita ja välillä sieltä on tultu hyvinkin nopeasti alas. Joukkue on henkisesti vahva ja tiukoissakin paikossa olemme pystyneet laittamaan parasta osaamistamme pöytään. Joukkueessa on upeita persoonia ja huikean lahjakkaita urheilijoita. Lapset ovat saaneet hyvän kotikasvatuksen mikä näkyy hyvänä käytöksenä yhteisissä tapahtumissa, niin harjoituksissa kuin peleissäkin. Tunteitakin herättävissä tilanteissa joukkueessamme kaikki kunnioittavat  peliä, vastustajia ja tuomareita. Valmennuksessa olemme erityisesti tästä seikasta hyvinkin ylpeitä."

Lauantaina laitetaan kaikki peliin!
Let's go Vasama D!