Ratsastus (SuoVaRi)

SuoVaRi:n esittely:

 

Suonenjoelle perustettiin urheiluseuraan ratsastusjaos, jonka SRL:n hallitus hyväksyi jäsenekseen ja totesi viralliseksi seuraksi kokouksessaan 23.8 2012.

Suonenjoen Vasama Riders toimii yhteistyössä Wanhamäen Tallin kanssa Suonenjoella.

Ratsastusjaoksen hallitukseen kuuluu kokeneita kilpailujenjärjestäjiä sekä hevosalan ammattilaisia. Ratsastusjaos perustettiin ajamaan eteenpäin alueen ratsastajien valmentautumista ja kilpailemista, sekä mahdollistamaan kaikille nuorille tasavertaiset harrastusmahdollisuudet kotipitäjässään.

Monipuoliseen valmentautumiseen kotitallin yhteydessä jäsenille on hyvin varusteltu kuntosali sekä liikuntatilat ja urheiluseuralla myös välineistöä ja valmentajia.

Heppakerhossa sekä nuorisoklubissa opitaan hevostaitojen lisäksi myös liikkumaan monipuolisesti ja urheilu sekä liikuntaleikit ovat osana hevoskerhon ohjelmaa.

Muuta ohjelmaa kerho- ja klubitoiminnan lisäksi on ratsastajien kuntotestaus sekä kotiharjoituksien laatiminen tavoitteellisille seuralaisille tukemaan ratsastusharrastusta sekä ohjatut kuntosali- ja jumppavuorot ratsastajille.

SuoVaRi järjestää säännöllisesti seura- ja aluetason kilpailuja ympäri vuoden, lisäksi isolla kilpailu- ja valmennuskentällä järjestetään kesäaikaan myös kansallisen tason kilpailuja. Lisäksi SuoVaRi on järjestänyt säännöllisesti myös aluetason hevostaitokilpailuja ja vuonna 2015 järjestettiin myös valtakunnallinen hevostaitomestaruus.

SuoVaRi järjestää kaikkien lajien aluevalmennuksia (kouluratsastus, esteratsastua ja kenttäratsastus) sekä lisäksi muita valmennustapahtumia säännöllisesti ympäri vuoden.

Suonenjoen Vasma Riders valittiin vuoden 2013 yhdeksi Suomen parhaista ratsastusseuroista, sekä 2019 vuoden tähtiseuraksi.

SuoVaRi rakensi vuonna 2016 Vanhamäki Säätiön tontille kisakentän, jonka avulla voidaan järjestää isompia kisoja. Ensimmäiset 3-tason kisat olivat heinäkuun lopussa 28-29.7.2018

 

Jäsentietojen käsittely Suonenjoen Vasama Ridersissä ja Suomen Ratsastajainliitossa

Suonenjoen Vasama Riders (SuoVaRi) on Suomen Ratsastajainliiton (SRL)
jäsen. SRL on ratsastusurheilun katto-organisaatio Suomessa.

SuoVaRi kerää jäsenistään henkilötietoja ja käsittelee niitä
yhdessä SRL:n kanssa.

SuoVaRi:n käsittelystä vastaa: jäsensihteeri Milla Heikinen ja puheenjohtaja Jaana Seppänen

SRL:ssa käsittelystä vastaa: Sari Siltala, sari.siltala@ratsastus.fi,
Valimotie 10, 00380 Helsinki.

SuoVaRi kerää jäseneksi liityttäessä jäsenen nimen ja osoitteen.
SRL luo uudelle jäsenelle jäsennumeron.

SuoVaRi on lakisääteisesti velvoitettu pitämään jäsenrekisteriä,
josta tulee ilmetä jäsenen nimi ja kotipaikka. Seuran jäsenmaksuun sisältyy
SRL:n osuus. SRL:n osuuteen sisältyy Hippos-lehden vuosikerran tilaus ja
urheiluvakuutus. Jäsenyyteen sisältyvä Hippos-lehden tilaus on sopimus, jonka täyttämiseksi SRL käsittelee nimeä ja osoitetta. Urheiluvakuutuksen osalta vakuutusyhtiö tarkastaa jäsenyyden voimassaolon SRL:sta korvausvaatimuksen yhteydessä Seurajäsenyys on edellytys osallistumiselle SRL:n alaisiin kilpailuihin. SRL käyttää seurojen jäsenistä muodostuvaa rekisteriään osallistumisoikeuden varmistamiseen; tässä on kyseessä SRL:n kilpailutoiminnan järjestämiseen liittyvä oikeutettu etu.

SRL luovuttaa Hippos-lehden postituksesta vastaavalle
yritykselle nimi- ja osoitetiedot. SRL:lla on sopimus lehden kustantajan
kanssa, joka vastaa lehden postituksesta. Kustantaja käsittelee henkilötietoja
SRL:n lukuun eikä ole oikeutettu käyttämään tietoja omiin tarkoituksiinsa.
Vakuutusyhtiö käsittelee henkilötietoja korvausvaatimusten yhteydessä eikä ole oikeutettu käyttämään tietoja omiin tarkoituksiinsa.

SuoVaRi kerää jäsenen suostumuksella sähköpostiosoitteen ja
puhelinnumeron. Näitä tietoja käytetään jäsenen ja seuran väliseen
yhteydenpitoon. Näitä tietoja ei luovuteta kenellekään eikä näitä käytetä
mihinkään muuhun. Mikäli jäsen antaa suostumuksensa tietojen keräämiseen, tulee suostumuksen osoitus olla konkreettinen, esim. allekirjoitettu lomake. Jäsenellä on oikeus peruuttaa suostumus milloin tahansa.

Henkilöllä on seuraavat oikeudet henkilötietojen käsittelyn
osalta:

1) Henkilöllä on oikeus pyytää nähtäväkseen itseään koskevat
tiedot. Nämä on toimitettava 30 päivän sisällä pyynnöstä.

2) Henkilöllä on oikeus pyytää virheellisten tietojen
päivittämistä.

3) Henkilöllä on oikeus peruuttaa suostumus
sähköpostiosoitteen ja/tai puhelinnumeron käsittelyn osalta; tällöin tieto
tulee poistaa.

4) Henkilöllä on oikeus vaatia tietojensa poistamista, jos
henkilö ei ole seuran jäsen.

5) Henkilöllä on oikeus tehdä valitus
valvontaviranomaiselle, jos hän kokee, että hänen oikeuksiaan on loukattu

 

Kilpailuun osallistuvien henkilötietojen käsittely SuoVaRissa:

 

SuoVaRi kuuluu Suomen Ratsastajainliittoon, joka on katto-organisaatio ja lajiliitto Suomessa. SuoVaRi järjestää kilpailuja. Kilpailujen järjestämistä sekä tulosten tuottamista ja julkaisua varten SuoVaRi kerää henkilötietoja.

SuoVaRi henkilötietojen käsittelystä vastaa: puheenjohtaja Jaana Seppänen ja jäsensihteeri Milla Heikkinen.

Ratsastuskilpailu on maksullinen palvelu ja osallistuminen muodostaa sopimuksen osallistujan ja SuoVaRin välillä. SuoVaRi kerää osallistujista henkilötiedot ilmoittautumisen yhteydessä. SuoVaRi käsittelee näitä tietoja kilpailutapahtumien pohjalta ja tuottaa näiden perusteella kilpailutulokset. Kilpailutulokset julkaistaan. Kilpailussa menestyneet voivat saada erilaisia ranking- ja valiomerkkipisteitä. SuoVaRi toimittaa listan ratsastajista ja heidän saamistaan pisteistä. Nämä tiedot lisätään SRL:n rankingpiste- ja valiomerkkipisterekisteriin.

Näistä rekisteristä lasketaan useita erilaisia tunnuslukuja; rekisteri ja siitä lasketut tunnusluvut julkaistaan useita kertoja vuodessa.

Sekä kilpailutulokset että rankingpiste- ja valiomerkkipisterekisteri ja sen perusteella lasketut tunnusluvut voidaan julkaista missä tahansa mediassa mm. paikallislehdet, valtakunnalliset lehdet, Hippos-lehti, seurojen ja alueiden www-kotisivut ja SRL:n www-kotisivut.

Kilpailua varten osallistujista kerätään nimi, jäsenseura sekä jäsennumero. Kilpailutuloksia varten osallistujatietoihin voidaan liittää tietoja kilpailutapahtumista kilpailuluokkien tulokset, sijoitus kilpailussa, saavutetut rankingpisteet.

Kilpailutulokset ja ranking- sekä valiomerkkipisterekisteri dokumentoivat SRL:n kilpailuhistoriaa. Tietoja ei koskaan poisteta.

Henkilöllä on seuraavat oikeudet kilpailuun liittyvien henkilötietojen käsittelyn osalta:

1) Henkilöllä on oikeus pyytää nähtäväkseen itseään koskevat tiedot. Nämä on toimitettava 30 päivän sisällä pyynnöstä.

2) Henkilöllä on oikeus pyytää virheellisten tietojen päivittämistä.

3) Henkilöllä on oikeus vaatia tietojensa poistamista, jos henkilö ei ole ilmoittautunut eikä osallistunut kilpailuun.

4) Henkilöllä on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, jos hän kokee, että hänen oikeuksiaan on loukattu.