11.6.2023 Suonenjoki

Viimeiset lämmöt ennen peliä
Koti hutunkeittoa
Vieras Juvan Pesis
Hutun kietossa Vasaman 1.varakapteeni Aino Piiroinen
Lyöntivuorossa Vii Virtala
Juoksua tuomassa Aino Piiroinen
Ulkovuorossa kakkosvahtina Vili Virtala, kakkospolttajana Erik Vihavainen
Kunnaria pukkaa Eemeli Taavitsainen toimesta
Kotiutuslyönnit, juoksua tuomassa Toivo Snäkin
Kiitos päivästä Varkauden Juva Pesis

Peliraportti 11.6.2023

 

Makaan niityllä kukkien ympäröimänä. Hattaramaiset pilvet lipuvat hiljaa ohitseni. Taivas on upean sininen. Lämmin tuuli leikittelee hiuksillani. Suljen silmäni. Kaikki on hyvin.

Tuntiessani kevyen kosketuksen nenänpäässäni avaan silmäni ja näen kauniin perhosen istumassa nenälläni. Sen siivet kimaltelevat auringonvalossa ja värikkäät kuviot lumoavat katseeni. Katselen perhosta hetken aikaa hämmästyneenä ja mykistyn sen kauneudesta.

Tovin aikaa toisiamme katseltuamme perhonen lennähtää pois nenältäni. Nousen ylös. Seuraan hetken perhosen lentoa sen tanssiessa kukasta kukkaan.

Kaikki aistini tuntuvat heräävän eloon. Niitty on täynnä elämää. Tunnen olevani osa suurempaa kokonaisuutta.

 

Sunnuntaina Suonenjoen pesäpallopyhättö kuhisi myös elämää, kun Vasaman edustusjoukkue, D-juniorit kohtasivat Juva Pesiksen kahteen otteeseen. Peleistä ensimmäisessä oli jaossa sarjapisteitä. Toinen peli pelattiin harjoitusotteluna.

 

Valmennuksen asettamat teemat päivän peleihin olivat peli-ilo, laadukkaat pesäpallon perussuoritukset ja heittäytyminen pelille. Kaaripeliä tietenkään unohtamatta, joka on huipputärkeä onnistuneen sisäpelin osa-alue. Kaarelle ei mennä vain seisoskelemaan, levittelemään käsiä ja syljeskelemään niin kuin legendaarisessa YouTube -videossa vitsaillaan.

 

Sarjapeli

SuoVa - JuPe   2–0 (11–6, 6–1)

 

1. Jakso

1. Vuoropari

Kapteenimme Aino Piiroinen voitti hutunkeiton ja sovitusti lähdimme hyökkäämään aloittavaan sisävuoroon. Tarkoituksena oli heti alusta iskeä kovaa ja päästä pelitunteeseen kiinni. Kutakuinkin tässä onnistuimme, sillä kolme tehtyä juoksua avausvuoroon oli hyvä suoritus.  Pienoinen jännittäminen lyöntipaikalla söi tehojamme. Juoksut löivät Aino Piiroinen, Aaro Markkanen ja Eemeli Taavitsainen. Tuojina Vili Virtala, Aino Piiroinen ja Hilma Heiskanen

 

Ulkovuorossa pidimme lukkarimme Hilma Heiskasen johdolla vastustajan nollilla. Hieno alku pelille!

 

2. Vuoropari

Toiseen sisävuoroon lähdimme suorittamaan omia hyviä lyöntejä rennosti, ilman turhaa mailan puristamista. Se tuotti tulosta jälleen kolmen juoksun verran ja siirryimme 6–0 johtoon. Mailan varressa onnistuivat Aino Piiroinen ja Eemeli Taavitsainen. Yksi juoksu syntyi harhaheitolla. Kotiin kirmasivat Aleksi Markkanen kaksi kertaa ja Aino Piiroinen kerran.

Ulkovuorossa vastustaja löi vastustamattomalla lyönnillä kunnarin. Päästimme vuoroon yhteensä kolme juoksua. Suurempaa hätää ei missään vaiheessa kuitenkaan ollut. Kahden vuoroparin jälkeen tilanne 6–3.

 

3. Vuoropari

Viimeinen vuoropari alkoi heikosti. Kaksi lyöjää kävi lyömässä ja kaksi paloa merkattiin taululle. Kahdella palolla saimme kuin saimmekin järjesteltyä ajolähdön, jota tuli purkamaan Erik Vihavainen. Upea kolmosraja puhkaisu tuotti kaksi juoksua. Tupaan tulivat Vili Virtala ja Aino Piiroinen. Seuraavana lyöjänä Eemeli Taavitsainen kotiutti Hilma Heiskasen. Tilanne jatkui etutilanteena ja lyömään asteli Eemeli Markkanen. Ensin hän järjesteli itselleen takapesät täyteen ja toisella lyönnillään paukautti pallon takaa puolittain läpi. Tuloksena kaksi juoksua, kun Erik Vihavainen ja Eemeli Taavitsainen juoksivat kotipesään. Enempää juoksuja emme enää vuoroon tehneet.

 

Viimeiseen ulkovuoroon lähdimme puolustamaan johtoasemaa tarkoituksena pitää vastustaja takanamme. Vastustaja löi vuoroon kolme juoksua. Tärkein tavoite kuitenkin saavutettiin ja jaksovoitto kirjattiin kotijoukkueelle juoksuin 11–6.

 

2. Jakso

1. Vuoropari

Aloitimme ulkovuorosta ja pelasimme hyvää ulkopeliä. Vastustaja sai yhden juoksun harhaheitolla. Järkähtämätöntä ulkopeliä kaikkinensa.

 

Jakson ensimmäiseen sisävuoroon lähtiessä halusimme heti hyviä onnistumisia. Tunnistimme iskun paikan ja halusimme käyttää sen. Heti kärjestä löimme ajolähdön päälle ja lyöntipaikalle asteli Eemeli Taavitsainen. Ilmoille rävähti hurja kilahdus pallon osuessa mailan "sweetspottiin". Yleisö kohahti. Pallo painui laakana takaa läpi ja maisemaan. Pajatso tyhjeni, kun kotiin juoksivat Aino Piiroinen, Hilma Heiskanen ja Erik Vihavainen. Aleksi Markkanen vielä kotiutti Eemelin ja tilanteeksi kirjattiin 5–1.

 

2. Vuoropari oli kokonaisuudessaan tasaista vääntämistä molempien pelatessa hyvää ulkopeliä. Ulkovuorossa pidimme vastustajan nollilla ja omassa sisävuorossamme onnistuimme kerran, kun Erik Vihavainen kotiutti Vili Virtalan. Tilanne 6–1.

 

3. Vuoropari käynnistyi ulkovuorollamme. Pitämällä vastustaja takanamme voittaisimme pelin ja nappaisimme 3 sarjapistettä. Ja sen me myös teimme. Emme antaneet vastustajalle ainuttakaan lisäjuoksua. Jakso kotijoukkueelle lukemin 6–1 ja koko peli jaksoin 2–0.

 

Tilastot:

Vili Virtala 0/3, Aino Piiroinen 2/4, Hilma Heiskanen 0/3, Erik Vihavainen 3/2, Eemeli Taavitsainen 1+6/3, Eemeli Markkanen 2/0, Aleksi Markkanen 1/2 ja Aaro Markkanen 1/0

Palkitut:

I Eemeli Taavitsainen

II Jesse Markkanen

 

Harjoitusottelu

SuoVa - JuPe 2–0 (10–4, 21–10)

 

Harjoitusotteluun teimme hieman kokoonpano muutoksia niin lyöntijärjestykseen kuin ulkopelipaikkoihinkin. Suurimpana muutoksena ulkopelissä Eemeli Taavitsainen teki debyyttinsä lukkarina lautasen ääressä. Hilma Heiskanen otti Eemelin paikan keskipelaajana.

 

Ottelu oli alusta alkaen tapahtumarikasta pesäpalloa. Joukkueeltamme nähtiin railakasta sisäpeliä ja onnistumiset ruokkivat toisiaan. Loimme hurjan määrän kolmostilanteita laadukkailla fiksuilla lyönneillä ja kotiutimme hyvällä prosentilla. 31 lyötyä juoksua yhteen peliin on kova määrä tällä tasolla. Positiivista oli myös kaikkien pelureiden pääseminen tehopisteille.

 

Ulkopelimme oli totutun hyvää, pois lukien pienet huolimattomuusvirheet, joista helpot palot jäivät tekemättä. Tämä on inhimillistä, kun pelataan kaksi peliä peräkkäin ja väsymys alkaa väkisin näkyä pelureiden otteissa.

 

Ottelu Vasamalle siis jaksoin 2–0.

 

Harjoituksen vuoksi pelasimme vielä kotiutuslyöntikilpailun ottelun lopuksi kuudella parilla ja veimme sen nimiimme lukemin 7–3. Joukkueemme jokainen pari onnistui ja kermaksi kakun päälle Jesse Markkanen tykitti kunnarin.

 

Ottelun tilastot:

Aino Piiroinen 0/5, Eemeli Markkanen 1/5, Vili Virtala 3/4, Erik Vihavainen 2/2, Eemeli Taavitsainen 2+11/6, Hilma Heiskanen 2/3, Aleksi Markkanen 1+3/2, Aaro Markkanen 1/1, Jesse Markkanen 1+1/1, Toivo Snäkin 0/1, Anton Vihavainen 0/1.

 

Palkitut:

I Aino Piiroinen

II Hilma Heiskanen

 

Pelinjohdosta Sauli Taavitsainen kommentoi päivän pelejä seuraavin miettein:

" Täytyy olla tyytyväinen joukkueen suoritukseen ja peli-ilmeeseen. Pelasimme viihdyttävää pesistä jälleen kerran. Ulkopeliin tuotiin mukaan uusi kuvionvaihto ja se onnistui mainiosti. Ulkopelimme on hyvällä tasolla jo tässä vaiheessa kesää. "Emun" lukkarointikokeilu toisessa pelissä herätti luottamusta ja tuo jatkoa ajatellen lisää vaihtoehtoja ulkopeliin. Sisäpelissä kentälle mentiin kovalla prosentilla ja vaihtajat onnistuivat takuuvarmasti kattamaan pöytää kovalyöntisille kotiuttajillemme. Kotiuttajaosasto vastasi huutoon syömällä ahnaasti tästä pöydästä lyömällä maagisia lyöntejä. Meillä on huima joukkue kasassa! Jokainen peluri on joukkueessamme tärkeä ja jokaisen panosta tarvitaan. Kaiken lisäksi me tykkäämme pelata pesistä yhdessä! Tästä on hyvä jatkaa kohti tulevia koitoksia."