Nuorisoklubi ja hoitajat

Nuorisoklubi ja hoitajat pyrkii kokoontumaan muutaman kerran keväällä ja syksyllä, ja lisäksi järjestetään yhteiseiä retkiä, leffailtoja yms toiveiden mukaan. Nuorisoklubi on tarkoitettu kaikille yli 10-vuotiaille ja alle 18-vuotiaille SuoVaRin heppailijoille. Hoitajatoiminta on tarkoitettu ihan kaiken ikäisille tallilla käyville, hevosten hoitamisesta kiinnostuneille. Nuorisoklubi ja hoitajatoimintaa vetää Celina Virtanen. Ota rohkeasti yhteyttä, jos olisit kiinnostunut tulemaan mukaan toimintaan! Hoitajilla ja Nuorisoklubilla on yhteinen wats app ryhmä!

2019

Hiihtoratsastus tammikuussa yhdessä sennujen kanssa, mukana suksia ja pulkkia :)

Keväällä myöskin pidettiin pari kertaa hevosten varusteiden puhdistustempauksia porukassa, siivoiltiin tallia ja ruokittiin hevosia.

Lisäksi hoitajat osallistuivat viikottain avustamaan lauantain tunneilla ratsastajia.

NUORISOKLUBI KOKOONTUU SYKSYN 2018 AIKANA, YHTEENSÄ NOIN 4-5 KERTAA.

25.8.2018 Oli Nuorisoklubin suunnittelupalaveri. Ohjelmaan syksylle toivottiin: Ravitallivierailua, leffailtaa, Mäkihyppyä (lumitilanteen salliessa), hiihtoratsastusta, Pikkujoulujen järjestämistä. Lisäksi Nuorisoklubilaiset haluaisivat järjestää retken Hevostapahtumaan, Kepparikilpailut, Myyjäiset, joihin itse leipoisivat myytävät tuotteet porukalla.

21.12.2018 Nuorisoklubi vietti pikkujouluja leffaillan ja nyyttäreiden merkeissä. Paikalla oli n. 15 nuorisoklubilaista.

23.1.2019 Nuorisoklubi hiihtoratsasti yhdessä Sennutiimin ja heppahoitajien kanssa.

HOITAJAT avustavat lauantaisin alkeiskurssitunneilla, lisäksi he käyvät tallilla 1-3 x viikossa huolehtimassa hoitohepastaan.

Syksyn 2018 aikana pyritään pitämään Hoitajakokouksia aktiivisesti 1-2x kuukaudessa. Hoitajakokoukset ovat avoimia myös muille tallilla kävijöille.

18.8.2018 1. Hoitajakokous, pestiin kaikkien hevosten suojat, harjat, suitset ja satulat, sekä satulahuovat porukalla. Hoitohevosia ei vielä jaettu. Paikalla noin 10 heppahoitajaa.

3.9.2018 2. Hoitajakokous, jaettiin hoitohevoset, keskusteltiin hoitajan vastuista ja velvoollisuuksista. Erityisesti puhuttiin myös hoitajien omasta käytöksestä tallilla, koska ovat esimerkkinä pienemmille. Mietittiin myös syksyn hoitajakokousten aiheita. Lisäksi tehtiin iltatalli yhdessä hoitajien kanssa.

10.9.2018 3. Hoitajakokous Aiheena hevosen siistiminen, harjan nyppiminen, omat nyppimiskammat ja sakset mukaan!

24.9.2018 klo 19 Hoitajakokous: Aiheena letittäminen (jatketaan myös vielä hevosten siistimistä), omat kammat, sakset ja letityskuminauhat mukaan! Jos aikaa jää voidaan myös harjoitella esittämistä.

30.9.2018 Vammaisratsastuspäivässä avustaminen, taluttaminen. klo 12-16.

Seuraavista aiheista pidetään hoitajakokouksia syksyn 2018 aikana:

- Kengittäminen ja hokittaminen, hokkien vaihtaminen.

- Hevosen siistiminen, harjan nyppiminen, letittäminen ja näyttelyssä esittäminen.

- Juoksuttaminen

- Terve hevonen: Terveen hevosen tuntomerkit, myös käytännön harjoittelua mm. lämmön mittaaminen.

- Hevosen kuljettaminen, kuljettamisen varusteet, kilpailuissa hoitajana toimiminen.

Hoitajien joulumaasto 21.12.2018.

Yllämainittuja taitoja harjoiteltiin käytännössä syksyn2018 aikana. Jatkamme keväällä 2019.