Ajankohtaista

Laitetaanpas WKT:n ja Wanhiksen kesätyöpaikat hakuun!

 

Hakusessa siis sosiaalisia, ahkeria ja rentoja HYVIÄ TYYPPEJÄ tallin tiimiin kesäkaudeksi.

 

Elikkäs miksi juuri Sinä olisit sopiva hevosenhoitaja, leiriavustaja, asiakaspalvelija, apuope tahi jokapaikanhöylä?

 

Laadi oma persoonallinen hakemuksesi videomuodossa ja tipauta inboxiin wkt.wanhis@gmail.com 30.4.2021 mennessä.

 

Etusijalla 15 vuotta täyttäneet, keiteleläiset (WKT)/ suonenjokelaiset (Wanhis) kunnan kesätyötuen saajat ja WKT:n/Wanhiksen heppahoitajat sekä tallin omat nuoret asiakkaat (hyg.passi plussa).

 

Töitä riittää useammalle, joten reippaasti kaikki hakemuksia kehiin! Palkkaus työtehtävän ja kokemuksen mukaan, huom yli 16veet taitaa päästä jo ihan lomittajiksikin.

 

Lisätiedot Annelta/Jaanalta, jotka jää jännäämään saadaanko tänäkin kesänä yhtä mahtava jengi kasaan kun aiemmin. Hae paikkaa 30.4.2021 mennessä.

 

Suonenjokelaiset nuoret (15-19-vuotiaat 15 vuotta 31.12.2020 täyttäneet ja max vuonna 2021 20 vuotta täyttävät) hakevat kesätyöseteliä kaupungilta itse, sovittuaan työnantajan kanssa työpaikasta. Palkka maksetaan alan työehtosopimuksen mukaan ja setelin suuruus määräytyy maksettavan palkan mukaan. Seteli on maksimissaan puolet palkasta.

 

Keiteleläisille vuonna 2002-2005 syntyneille nuorille kesätyöllistämistuen mukainen palkkaus. Lisätiedot Keiteleen nettisivuilta.

 

Lisäksi SuoVaRilla on 2 kesätyöpaikkaa 15-17-vuotiaalle nuorelle, Kesäduuniin OP:n piikkiin kampanjan kautta haettavissa.

 

Sekä TAIKAlla yksi kesätyöpaikka vesantolaiselle 15-17-vuotiaalle nuorelle samaisella kampanjalla haettavissa. OP.n paikat ovat haettavissa 18.4.2021 mennessä. SuoVaRin kesätyöpaikkana on Wanhis Suonenjoella, TAIKAn kesätyöpaikkana WKT Keiteleellä. OP:n kesätyöt ovat leiriavustajana toimimista, hevosten varustamista, asiakaspalvelua ja asiakkaiden ohjaamista. 

 

Tarkemmat tiedot SuoVaRin kesätyöpaikoista OP:n linkin kautta: https://www.lyyti.fi/e/?p=s&k=aadfa0f6cecd235e2403

 

TAIKAn kesätyöpaikasta lisätietoja Jaanalta: 0503214097, jos en vastaa soittoon laita txt/wa tai sähköpostia.

 

OP:n kesäduuneista maksetaan nuorelle 400€ kahden viikon työstä, työaika 6 tuntia/päivä, 30 tuntia/vko. Työviikot sovitaan erikseen ja hakemuksessa voi ehdottaa jo sopivia leiriviikkoja, mutta työviikot sovitaan erikseen, kun työntekijät on valittu.

 

Kaikkia työpaikkoja koskevat kesätyöhakemukset sähköpostilla: wkt.wanhis@gmail.com Muista mainita hakiessasi mitä työpaikkaa haet!

Suonenjoen Vasama Ridersin vastine 24-25.10.2020 kisoihin liittyvästä kantelusta:
Ohessa on AVI:lle tullut kantelu SuoVaRin ratsastuskouluoppilaiden ja aikuisratsastajien mestaruuskisoista ja alla SuoVaRin vastine. Asian julkisamiseksi on kysytty lupa TK infetiolääkäriltä.

Ymmärrämme että toiminta näinä erikoisina aikoina mietityttää, ja vaikka Avi ei ole pyytänyt tähän vastinetta haluamme olla seurana ja toimijoina mahdollisimman avoimia ja läpinäkyviä. Haluamme toimia kaikessa mahdollisimman turvallisesti, vastuullisesti. Julkistamme kantelun ja vastineen, jos jotakuta muutakin asia mietityttää.

Jos mistä tahansa toiminnastamme on kysyttävää tai jokin mietityttää, niin meihin saa ottaa milloin vain yhteydessä, yhteistiedot löytyvät alla.

 

Kantelu:

Aika:24.10.2020 13:39:22

Aihe: Terveys

Alue: Itä- Suomi

Asia: Yli 350 hengen kokoontuminen

Nimi:

Sähköposti:

Katuosoite:

Postinumero:

Postitoimipaikka:

Puhelinnumero:

Haluan vastauksen palautteeseen: En

 

Suonenjoen Suovari -ratsastusseura

järjesti taas yli 350 hengen tapahtuman Vanhamäen keskukselle, jossa hoitolaitosyritys samassa pihapiirissä. Taudin ennaltaehkäisyyn pitäisi kiinnittää huomiota. Tuolla ei mitenkään pysty pesemään käsiä ja desiä ratsastus seura ei tarjoa kaikille. Osa kilpailijoista on ollut Kontaktissa ulkomailta juuri tulleiden kanssa (Kisat ulkomailla, esim Puolassa vasta). Tiivistä yhdessäoloa, jossa hygieniasta On vaikea pitää kiinni ja maneesissa. Ajoittain tiiviskin sisäliikunta tunnelma.

Äänenkäyttö kovaa ja pärskiminen, osa varmasti allergia oiretta kun aivastellaan. Korona suunnitelma Puutteellinen. Huomautusta tarvitsee tämä Seura toistuvasta laiminlyönnistä taudin Ennalta ehkäisyyn. Kisoja kokoajan.

 

SuoVaRin vastine:

 • Vanhamäellä ei toimi terveydenhoitolaitosyksikköä, alueella toimii lastensuojelun laitosyksikkö. Etäisyys kilpailualueeseen on yli 100m.
 • Muihin Vanhamäki Säätiön yksiköihin ei ollut yhteyksiä kisojen aikana.
 • Seura on perunut kaikki ns. ylimääräiset kilpailut maaliskuun alusta alkaen. SuoVaRi oli myös alueen ensimmäinen seura, joka perui kaikki kevään kilpailunsa.
 • Kesällä pidettiin yhdet isommat kilpailut, eli kansalliset kouluratsastuskilpailut, kun rajoitukset aukesivat, kilpailuihin tehtiin turvallisuussuunnitelmat ja toimittiin tarkoin THL:n, AVI:n ja SRL:n ohjeiden mukaisesti àmm. emme järjestäneet illanviettoja, palkintojenjakoja eikä järjestetty majoitusta. Kaikki kontaktit pyrittiin pitämään pienenä ja myös kanslia yms. toimi vain etänä.

 

 • Myös syksyllä SuoVaRi oli ensimmäinen, joka perui seura- ja aluekilpailunsa, koska totesi että tuolloin koronaohjeistuksia ei olisi pystytty noudattamaan, toimien esimerkkinä muille.
 • Syksyn kilpailuista keskusteltiin myös Itä-Suomen alueen ratsastusjaoksen hallituksen kokouksessa ja mietittiin mitä keinoja kilpailuiden turvalliseen järjestämiseen on käytettävissä.

 

 • Syksyllä järjestettiin SM-kenttäkilpailut kahdessa eri kilpailupaikassa (Suonenjoki/Tervo)
 • Koronasuunnitelma tehty Milla Heikkisen (ensihoitaja) ja Milja Halosen (sairaanhoitaja) toimesta kenttäratsastuksen SM-kisoja 12-13.9.2020 varten. Se hyväksytty kilpailujen puheenjohtajatuomarin (sairaanhoitaja) sekä kisojen lääkärin (KYS: ylilääkäri) toimesta ja todettiin hyväksi ja erittäin kattavaksi.
 • Koronasuunnitelmaa on sen jälkeen muokattu aina kyseisiä kisoja varten sopivaksi.
 • Koronasuunnitelma on SRL Itä-Suomen aluejaoksen hyväksymä ja se annettiin julkisesti käyttöön myös muille seuroille ja tapahtuman järjestäjille (https://www.ratsastus.fi/alueet/ita-suomi/).

 

 • Kantelun kohteena, 24-25.10.2020 olleet kilpailut rajattiin Koronan takia niin että luokat olivat avoimia vain mestaruuteen osallistuville ja kilpailut järjestettiin ilman yleisöä.
 • Henkilötiedot kerättiin kaikista paikalla olleista ihmisistä tartuntaketjun kiinni saamisen varmistamiseksi, tietojen keräämisessä noudatettiin henkilötietosuojalakia.
 • Koronasuunnitelma on ollut julkinen hyvissä ajoissa ennen kisoja, ja se on toimitettu kaikille kisaajille ja paikalle tuleville avustajille sekä toimihenkilöille sosiaalisessa mediassa, sekä kilpailu- ja tulospalvelu järjestelmissä (https://kipa2.ratsastus.fi/events/3c78a6fe-c1b9-483f-ade4-9db8681c3a17/#documents).
 • Tapahtumassa kahden päivän aikana oli yhteensä 228 henkilöä, joista kaikki eivät tietenkään olleet paikalla samaan aikaan. Lauantaina paikallaolijat jakautuivat tasaisesti klo 8-21 ja sunnuntaina klo 7-22 välisille ajoille.
 • Ihmiset olivat omissa porukoissaan oman ratsastuskoulun kanssa
 • 1-2 avustajaa per kilpailija oli sallittu, ratsastuskoulut tulivat oman opettajan kanssa, ylimääräiset henkilöt oli jätetty kotiin
 • Paikalla ei ollut yleisöä
 • Korona suunnitelmasta ja ohjeistuksista kuulutettiin toistuvasti, minimissään 2/krt tunnissa, ihmisiä ohjattiin niin kuulutuksilla, että henkilökohtaisesti ohjeistamalla jatkuvasti turvaväleistä ja ruuhkautuvista paikoista.
 • Sisätiloissa ei ollut toimintoja. Puffetti järjestettiin ulkona teltassa ja myytävät tuotteet tarjoiltiin henkilökohtaisesti. Puffetin pitäjillä oli maskit ja kertakäyttöhanskat, joita vaihdettiin tiuhaan. Asiakkaille puffetissa oli käsidesiä.
 • Maneesi on ulkotila (ei eristystä, ulkoilman viileys, seinistä ja katosta huolimatta), jossa molemmissa päissä oli isot ulko-ovet aukià läpiveto.
 • Verryttelyryhmät järjestettiin mahdollisuuksien mukaan niin, että samasta ratsastuskoulusta tulleet olisivat samaan aikaan verryttelemässä.
 • Esterataan tutustuminen suoritettiin niin, että oli mahdollisuus tutustua rataan porrastetusti, eli kaikki eivät tutustuneet täysin samaan aikaan. Radat toimitettiin kilpailijoille etukäteen ja ratoihin tutustumiseen oli varattu enemmän aikaa kuin normaalisti esteratsastuskilpailuissa. Rataan pääsi tutustumaan myös yksin kilpailujen aikana niin halutessaan.
 • Kilpailuiden aikataulut laskettiin niin väljiksi, että edelliset ehtivät poistua ennen seuraavien saapumista maneesiin. Aikatauluista pidettiin kiinni niin että paikalla olijat osasivat saapua täsmennetysti ja poistua heti suoritusten jälkeen.
 • Toimihenkilöt ja Vanhamäen tallin kilpailijat ja ulkopuoliset kilpailijat eriytettiin huomionauhoilla eri reiteille ja heille oli omat wc tilat.
 • Eri tallit olivat eriytetty, tiet eivät sielläkään ristenneet lisäksi kulku talleista oli eri reittejä maneesiin. Kulkureitit oli ohjattu nauhoin ja kyltityksin. Kaikki reitit näkyivät lisäksi koronasuunnitelmasta (suunnitelma linkki yllä). Vierailevien kilpailijoiden tallissa oli koko ajan läpiveto, molemmissa päädyissä ovet auki ja siellä oli paikalla vain päiväkarsinan varanneita, karsinat sen verran suuria, että turvavälin säilyttäminen mahdollistui hyvin.
 • WC-tiloja käsienpesumahdollisuuksineen ja käsideseineen oli varattu kilpailijoille ja toimihenkilöille useita.
 • Käsidesiä oli tarjolla mm. talleissa, maneesin ovella, wc tiloissa, kansliapöydällä, palkintopöydällä, katsomon portaissa, toimihenkilötiloissa, kuuluttajalla, tuomareilla sekä puffetissa.
 • Kasvomaskeja suositeltiin käytettäväksi ja niitä sekä kertakäyttökäsineitä oli tarjolla halukkaille, mm. tuomari ja sihteeri käyttivät maskia koulupäivänä.
 • Face live - lähetys toimi koko kisan ajan, koska paikalle ei otettu yleisöä. Myös paikallaolevilla kilpailijoilla sekä avustajilla oli mahdollisuus katsoa kisoja ja seurata aikatauluja turvallisesti omilta ajoneuvoiltaan. Tähän myös jatkuvasti kannustettiin mm. kuulutusten kautta.
 • Kilpailupaikalla oli käytössä äänentoisto mikrofonien kautta kaiuttimiin, eli kovaa ääntä ei tarvinnut käyttää, mikrofoniin pystyi puhumaan normaalilla puheäänellä, lisäksi mikrofoneja oli käytössä useampia ja niitä desinfioitiin tarvittaessa (mm. käyttäjän vaihtuessa).
 • Puolassa aiemmin käyneen henkilön omaehtoinen karanteeni oli päättynyt perjantaina silloisten karanteeniohjeiden mukaan. Lisäksi kyseiset kilpailijat olivat omaehtoisesti käyneet korona testeissä ja saaneet negatiivisen tuloksen ennen paikalle saapumista.

 

Lisäksi lajimme on luonteeltaan sellainen, että hevosten kanssa toimittaessa turvaetäisyydet huomioidaan luonnostaan kaikkina aikoina muutenkin :)

 

Kiitos kaikille toimijoille ja kilpailijoille hyvin ja turvallisesti järjestetyistä kilpailuista,
jos jotakuta asia mietityttää vielä, tai jatkossa, meihin saa ottaa yhteyttä milloin vain
?:

SuoVaRin plsta Pj Jaana Seppänen sekä SuoVaRin koko johtokunta.

044-5232432
juapuska@gmail.com

 

Korona tiedote 13.3.2020

Jäsensihteeri tiedottaa!

 

Tiedote SuoVaRin jäsenille ja jäseniksi liittyville!

 

Jäseneksi liittyminen:

 • Tapahtuu nykyisin Ratsastajainliiton nettisivun kautta osoitteessa: https://liity.ratsastus.fi/
 • Täytäthän kerralla kaikki tiedot, jolloin vakuutukset ja kilpailuluvat kohdistuvat oikein, muista valita seura.
 • Sähköpostiosoitteita voidaan käyttää seuran sisäiseen tiedottamiseen, yhteystietoja ei anneta seuran ulkopuolelle.
 • Jäsenyyksiä hyväksyy jäsensihteeri sitä mukaa, kun hakemukset tulevat, pääsääntöisesti viikon sisällä hakemuksesta. Jäsenmaksulaskut lähtevät automaattisesti Ratsastajainliitosta noin 2 kertaa viikossa.
 • Laskusta on hyvä tarkistaa seura ja jäsenlaji ennen maksua, mikäli niissä virheitä, ota yhteys jäsensihteeriin sähköpostitse.
 • Jatkossa jäsenlasku on mahdollista tilata e-laskuna, tästä tulee infoa jäsenlaskun mukana.
 • Jäsenhinnat: Seniori 79€, juniori 67€, perhejäsen seniori 52€, perhejäsen juniori 43,50€
 • Kaikki SuoVaRin ja Suonenjoen Vasaman jäsenedut ovat jäsentemme käytettävissä.

Lisävakuutus:

Kilpailuluvat:

 • Vuodesta 2020 alkaen SuoVaRin jäsenet hankkivat itse kilpailulupansa lisenssikaupasta: https://ratsastus.lisenssikauppa.fi/shop/
 • Ennen kilpailuluvan ostoa, on hyvä keskustella valmentajan/opettajan kanssa, millainen lupa kannattaa hankkia. Lisäksi vuodelle 2020 on tulossa aika paljon sääntömuutoksia, muun muassa kilpailujärjestelmä uusiutuu, joten niihin on hyvä tutustua ennen vuoden ensimmäisiä kilpailuja. Suosittelemme kaikille kilpaileville kilpailusääntökoulutuksen käymistä.
 • Kilpailulupia voi hankkia 1.1.2020 alkaen, jolloin ne päivittyvät oikealle vuodelle. Hevosmaksut maksetaan Kipa2:n kautta.
 • Kilpailulupien osto vaatii sen, että sähköposti ja henkilötunnus on rekisterissä oikein, mikäli ei onnistu niin olkaa yhteydessä sähköpostitse.
 • Olkaa ajoissa hankkimassa luvat ennen ensimmäisiä kilpailuja. Tämä koskee erityisesti seuran vaihtajia, jolloin lupa päivittyy uudelle seuralle, mutta myös jokaista kilpailuluvan hankkijaa.
 • Luvat päivittyvät Kipa2:seen sitten, kun sekä jäsenmaksu että kilpailulupa on maksettuna.
 • Vuoden 2019 luvat on voimassa 15.2. asti.
 • Tietoja kilpailuluvista: https://www.ratsastus.fi/kilpailu-ja-valmennus/kilpailijalle/kilpailuluvat/

 

Vielä lopuksi muistutuksena: kaikki yhteydenotot jäsensihteerille sähköpostitse osoitteeseen milla.heikkinen@gmail.com. En välttämättä pysty välittömästi vastaamaan, mutta palaan asiaan mahdollisimman pian.

WANHAMÄEN TALLIN JA SUOVARIN RATSASTUSPAIKKOJEN KÄYTTÖ JA VUOKRAUS:

Maneesin/Kentän vuokra

15€     SuoVaRi: 10€

kerta sis. tallin estekalusto

Maneesin/Kentän vuokra

10€     SuoVaRi: 5€

kerta, sopimusvalmentajat

Maneesin

90€     SuoVaRi: 70€

kuukauden maneesikortti

Maneesin

80€     SuoVaRi: 60€

60min vain omaan käyttöön

 

KAIKKI VARAUKSET WANHAMÄEN TALLIN TYÖNUMEROT:
050-321 4097  TAI   050-5502566

YLEIS OHJEITA:

 • Kerää lannat, älä ratsasta niiden päältä!
 • sammuta valot lähtiessäsi
 • jätä mahdolliset kalusteet/rata samaan järjestykseen kun tullessasi
 • laita ovet/portit kiinni lähtiessäsi
 • Ilmoitathan tulostasi ja kysyt lupaa ennen oven/portin aukaisua
 • käytä estetehtäviin vain tallin estekalustoa, seuran estekalusto vain kilpailukäytössä
 • sovithan AINA ratsastusalueiden käytöstä Wanhamäen Tallin henkilökunnan kanssa, numerot yllä

KIITOS!