Ajankohtaista

Korona tiedote 13.3.2020

Infoa loppu keväälle 15.3.2020:

Kevät on aikaisessa tänä vuonna ja kesä lähestyy jo kovaa vauhtia ja aurinko paistaa <3
Hieman infoa loppu keväälle:

- Lue toimintaan vaikuttava Koronoa ohjeistus huolella. Rajoittamisohjeistukset vaikuttavat tapahtumiin, kilpailuihin ja valmennuksiin. Ratsastus on yksilölaji ja niinpä pystymmekin jatkamaan ratsastuskoulu- ja valmennustoimintaa vallitsevien ohjeiden mukaisesti.

NYT ON HYVÄ HETKI TREENATA JA VALMENTAUTUA, kilpailukauden alun siirtyminen mahdollistaa nyt sen että voimme taas hetken keskittyä perustyöskentelyyn ja hevosten koulutustason nostoon. 

- Kevään myöten,  kun hevoset taas liikkuvat leviää myös myös erinäiset hevostaudit. Huomioithan että tulet tallille aina puhtailla vaatteilla ja kengillä (eri talleille eri vaatteet). Tallille tulee taas myös virkon-altaat ja huolehdi myös lisäksi hyvin käsihygieniasta.Omien hevosten kanssa liikkuvat: Ethän tuo hevostasi majoittumaan/valmennukseen kipeänä, etkä myöskään, jos kotitallillasi on muita oirehtivia hevosia. Hyvä olisi mitata aamulämpö hevoseltasi päivittäin, ja aina ennen vieraaseen talliin tulemista. Puhdistathan ruoka/vesi kupit aina ennen ja jälkeen majoittumisen sekä vältä "nenäkontakteja" hevosten kesken. Myös rokotukset kannattaa tarkistaa ja mahdollisesti harkita lisärokotuksen tarvetta.

- Pihat ovat jäisiä ja liukkaita hiekoituksesta huolimatta, olkaahan varovaisia, nastakengät on muuten hyvät!! Tarkistakaa myös tarkkaan hevosten kengät ja hokit.

- Hepoilta alkaa pikkuhiljaa karva irtoamaan, eli varaathan ennen ja jälkeen tunnin aikaa harjaamiseen! Myös harjaamaan saa tulla, vaikkei olekkaan tuntia, esim. pikkuponeja joilla on karvaa vaikka muille jakaa...

- Myös varusteiden puhtaudesta on huolehdittava extra hyvin, niin kuin aina... Puhtaat huovat, hiki/karva pyyhitään aina pois nahkaosista ja kuolainten huolellinen pesu.

VANHIKSEN KUULUMISET: Vanhamäellä vakityöntekijöiden Celinan ja Jaanan lisäksi pyörii vaihtelevasti harjoittelijoita eri oppilaitoksista. Jaana on opiskellut Master-opettajaksi (ratsastuksen opettajan erikoisammattitutkinto) ja valmistui ammattivalmentajaksi 2019 vuoden lopussa. Harjoittelijamme Ronja ja Karo opiskelee ratsastuksenohjaajaksi.

KESÄKAUSI alkaa viikolla 23: Tuntikalenteri tulee hieman muuttumaan, kuten myös hinnastoa päivitetään kesäksi.

Joitakin paikkoja vielä kesäleireille, tutustu kalenteriin ja tule mukaan viettämään ikimuistoista leiriviikkoa. Myös Sennuille on oma leiri!!  

Leirikalenteri:

1: Yleisleiri, 1-5.6.2020, vielä paikkoja jäljellä

2: Esteleiri, 8-12.6.2020, 1 paikka jäljellä

3: Alkeis-/junnuleiri, 15-17.6.2020, vielä paikkoja jäljellä

4: Yleisleiri, 22-26.6.2020, vielä paikkoja jäljellä

5: Vanhempi-lapsi leiri, 29.6.-3.7.2020, TÄYNNÄ

6: Kenttäleiri 6-10.7.2020, vielä 2 paikka jäljellä

7: Sennuleiri 13-17.7.2020, vielä paikkoja jäljellä

8: Vanhempi-lapsi leiri/toiveleiri 20-24.7.2020, vielä vanhempi-lapsi paikkoja jäljellä

9: Vanhempi-lapsi -leiri, 27-31.7.2020, TÄYNNÄ

SuoVaRi:N KUULUMISET: Jäsensihteerimme on Milla Heikkinen, vasamaan nettisivuilla ohjeet seuraan liittymisestö ja kilpailuluvista, lisätiedustelut: milla.heikkinen@gmail.com.

KISAT: Tälle vuotta SuoVaRi siirtää loppukevään kisoja myöhemmäksi kesälle/syksylle. Pyrimme järjestämään säännöllisesti seura tason kilpailuja kuukausittain ja kesällä taas yleis- ja esteleirien yhteyteen. Kevään tilanne on vielä auki, mutta pysrkimyksenä tällä hetkellä se että kesäkuun alussa Kenttäratsastuksen SM-kilpailut, heinäkuussa kansalliset koulu- ja pararatsastuskilpailut ja syksylle myös muutamat 2-tason kisat.

Sponsoreita, yhteistyökumppaneita ja toimihenkilöitä tarvitaan, kysy lisää!

Tervetuloa mukaan kisaamaan ja toimihenkilötehtäviin, kaikki uudetkin toimijat ovat tervetulleita, neuvotaan kyllä :)!

Lisäksi on seuran omat MATALAN KYNNYKSEN kilpailut joulukuussa. Kisat ovat avoimet vain SuoVaRilaisille ja Vanhamäen tallin vakiratsastajille, eli rohkeasti mukaan kaikki, joita kisaaminen kiinnostaa vaikka kokemusta ei vielä ole!!

KUTSUT löytyvät KiPa2:sta.

VALMENNUKSET löytyvät somesta ja tapahtumakalenterista. Alue- ja talentvalmennukset keväältä on peruttu toistaiseksi. Aluevalmentajien lisäksi Vanhamäen tallille valmentaa mm.  Jaana Seppänen, Kristiina Purdy ja Ville Vaurio.

SUOMEN RATSASTAJAINLIITON TÄYTTÄÄ 100-vuotta, tämän juhlavuoden kunniaksi on kaikenlaisia tapahtumia ympäri suomen ja lisäksi myös SuoVaRilla, seuraa tiedotteita!

TAPAHTUMAKALENTERI PÄIVITETTY ja vuoden tapahtumia suunniteltu, SuoVaRin ja Vanhamäen tallin yhteinen tapahtumakalenteri löytyy täältä: vanhamaki.fi/talli/tapahtumat/

Tutustu vuoden 2020 tapahtumiin, seuraa tiedotteita ja hae infoa:

Vanhamäen Tallin nettisivut: http://vanhamaki.fi/talli/

Suonenjoen Vasama Riders nettisivut: http://suonenjoenvasama.sporttisaitti.com

Olemme myös somessa:

- Vanhamäen tallin yhteisösivut facebook: https://www.facebook.com/vanhamaentalli/?modal=admin_todo_tour

Instagram: vanhamaentalli

- Suonenjoen Vasama Riders yhteisö sivut: https://www.facebook.com/pages/Suonenjoen-Vasama-Riders/460316764119117?sk=timeline

Instagram: suovari

- Vanhamäen Talli ja SuoVaRi:n yhteinen facebook ryhmä: https://www.facebook.com/groups/197410297158/ tämä erittäin aktiivisesti päivitetty ryhmä, ryhmässä myös mahdollisuus ilmoittautua valmennuksiin. Suonenjoen Vasama, emoseuran sivut: https://www.facebook.com/suonenjoen.vasama?fref=ts

Haluamme kehittää toimintaamme!

Otamme mielellämme palautetta vastaan jatkuvasti suullisesti ja kirjallisesti, myös nimettömästi. Tallilla avoinna forms-lomake jonka voi käydä kätevästi täyttämässä: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSczHhFsjaxQ9AoLZt-69rnV6g7Bngp-IvlAnSR3QkA6v1C81g/viewform

Kaikesta huolimatta kaikille mukavaa kesän odotusta

KEEP THE SPIRITS HIGH <3 ja pystytään terveinä!

terkuin Jaana, Cellu, Vanhamäen hepat sekä ponit sekä koko Vanhamäen porukka!

 

TERVETULOA RATSASTAMAAN, HARRASTAMAAN JA OPPIMAAN VANHAMÄEN TALLILLE JA MUKAAN AKTIIVISEEN SEURATOIMINTAAN!

 

Jaana 050-321 4097, talli@vanhamaki.fi

Celina 050-550 2566, talli@vanhamaki.fi tai vanhamaentalli@gmail.com

Jäsensihteeri tiedottaa!

 

Tiedote SuoVaRin jäsenille ja jäseniksi liittyville!

 

Jäseneksi liittyminen:

 • Tapahtuu nykyisin Ratsastajainliiton nettisivun kautta osoitteessa: https://liity.ratsastus.fi/
 • Täytäthän kerralla kaikki tiedot, jolloin vakuutukset ja kilpailuluvat kohdistuvat oikein, muista valita seura.
 • Sähköpostiosoitteita voidaan käyttää seuran sisäiseen tiedottamiseen, yhteystietoja ei anneta seuran ulkopuolelle.
 • Jäsenyyksiä hyväksyy jäsensihteeri sitä mukaa, kun hakemukset tulevat, pääsääntöisesti viikon sisällä hakemuksesta. Jäsenmaksulaskut lähtevät automaattisesti Ratsastajainliitosta noin 2 kertaa viikossa.
 • Laskusta on hyvä tarkistaa seura ja jäsenlaji ennen maksua, mikäli niissä virheitä, ota yhteys jäsensihteeriin sähköpostitse.
 • Jatkossa jäsenlasku on mahdollista tilata e-laskuna, tästä tulee infoa jäsenlaskun mukana.
 • Jäsenhinnat: Seniori 79€, juniori 67€, perhejäsen seniori 52€, perhejäsen juniori 43,50€
 • Kaikki SuoVaRin ja Suonenjoen Vasaman jäsenedut ovat jäsentemme käytettävissä.

Lisävakuutus:

Kilpailuluvat:

 • Vuodesta 2020 alkaen SuoVaRin jäsenet hankkivat itse kilpailulupansa lisenssikaupasta: https://ratsastus.lisenssikauppa.fi/shop/
 • Ennen kilpailuluvan ostoa, on hyvä keskustella valmentajan/opettajan kanssa, millainen lupa kannattaa hankkia. Lisäksi vuodelle 2020 on tulossa aika paljon sääntömuutoksia, muun muassa kilpailujärjestelmä uusiutuu, joten niihin on hyvä tutustua ennen vuoden ensimmäisiä kilpailuja. Suosittelemme kaikille kilpaileville kilpailusääntökoulutuksen käymistä.
 • Kilpailulupia voi hankkia 1.1.2020 alkaen, jolloin ne päivittyvät oikealle vuodelle. Hevosmaksut maksetaan Kipa2:n kautta.
 • Kilpailulupien osto vaatii sen, että sähköposti ja henkilötunnus on rekisterissä oikein, mikäli ei onnistu niin olkaa yhteydessä sähköpostitse.
 • Olkaa ajoissa hankkimassa luvat ennen ensimmäisiä kilpailuja. Tämä koskee erityisesti seuran vaihtajia, jolloin lupa päivittyy uudelle seuralle, mutta myös jokaista kilpailuluvan hankkijaa.
 • Luvat päivittyvät Kipa2:seen sitten, kun sekä jäsenmaksu että kilpailulupa on maksettuna.
 • Vuoden 2019 luvat on voimassa 15.2. asti.
 • Tietoja kilpailuluvista: https://www.ratsastus.fi/kilpailu-ja-valmennus/kilpailijalle/kilpailuluvat/

 

Vielä lopuksi muistutuksena: kaikki yhteydenotot jäsensihteerille sähköpostitse osoitteeseen milla.heikkinen@gmail.com. En välttämättä pysty välittömästi vastaamaan, mutta palaan asiaan mahdollisimman pian.

VANHAMÄEN TALLIN JA SUOVARIN RATSASTUSPAIKKOJEN KÄYTTÖ JA VUOKRAUS:

Maneesin/Kentän vuokra

15€     SuoVaRi: 10€

kerta sis. tallin estekalusto

Maneesin/Kentän vuokra

10€     SuoVaRi: 5€

kerta, sopimusvalmentajat

Maneesin

90€     SuoVaRi: 70€

kuukauden maneesikortti

Maneesin

80€     SuoVaRi: 60€

60min vain omaan käyttöön

 

KAIKKI VARAUKSET VANHAMÄEN TALLIN TYÖNUMEROT:
050-321 4097  TAI   050-5502566

YLEIS OHJEITA:

 • kerää lannat, älä ratsasta niiden päältä!
 • sammuta valot lähtiessäsi
 • jätä mahdolliset kalusteet/rata samaan järjestykseen kun tullessasi
 • laita ovet/portit kiinni lähtiessäsi
 • Ilmoitathan tulostasi ja kysyt lupaa ennen oven/portin aukaisua
 • käytä estetehtäviin vain tallin estekalustoa, seuran estekalusto vain kisa käytössä
 • sovithan AINA ratsastusalueiden käytöstä Vanhamäen Tallin kanssa

KIITOS!