SuoVaRin Mestaruussäännöt

PDF-tiedostoMestaruussäännöt.pdf (206 kB)
SuoVaRin mestaruussäännöt

SuoVaRi:n MESTARUUSSÄÄNNÖT:

SuoVaRin mestaruudet ratsastetaan vuosittain koulu- ja esteratsastuksessa, kutsu julkaistaan KiPassa.

Jokainen valitsee mestaruusluokkansa oman tason mukaan, kysy opettajalta apua luokkavalinnoissa. Esteradat ratsastetaan kaikissa luokissa samalla arvostelulla sekä ratapohjalla ja ovat näin korkeudesta huolimatta vertailukelpoisia. Koulun paremmuusjärjestys ratkaistaan prosentein.

Palkinnot jaetaan kulta/hopea/pronssi, junnut alle 18v. ja sennut yli 18v. Lisäksi jaetaan aloittelevien mestaruus kulta/hopea/pronssi kokemattomien kilpailijoiden kesken.

Muista mainita ilmoittautuessasi mihin mestaruuteen osallistut. Voit kilpailla vain yhdestä mestaruudesta (aloittelevat/junnu/sennu/miehet/ladyt). Jos osallistut kilpailuihin monella hevosella, muista ilmoittautuessa ilmoittaa millä hevosella kilpailet mestaruudesta.

MIESTEN MESTARUUS:

Legendaarinen MIESTEN mestaruus ratsastetaan samalla ratapohjalla ja arvostelulla kuin estemestaruudet, muuten tämä onkin aivan eriluokan show kun tavallinen estekilpailuluokka. MIESTEN mestaruutta on ratsastettu jo kymmenkunta vuotta ja tätä ei kannata olla kokematta/näkemättä.

MIESTEN mestaruus on avoin SuoVaRin ja Vanhamäen Tallin miehille, jotka eivät kilpaile muissa mestaruusluokissa.

Kilpailussa palkitaan 3 parasta mitalein: kulta, hopea ja pronssi, lisäksi kaikki osallistujat saavat tsemppiruusukkeen. Paremmuusjärjestykseen vaikuttaa seuraavat asiat:

1)      estearvostelumenetelmällä tullut paremmuusjärjestys

2)      lisäksi tuomaria/yleisöä saa lahjoa

3)      sekä myös ulkoinen habitus, esiintyminen ja pukeutuminen vaikuttaa pisteisiin

4)      lisäksi pidetään yleisö äännestys

LADYJEN MESTARUUS:

LADYJEN mestaruus on uusi mestaruuskilpailu, jossa ei ratkaista paremmuusjärjestystä vaan tämä on show-kilpailu, jossa ei olla vakavalla naamalla ja hattukin saa olla vinossa.

LADYJEN mestaruus on avoin SuoVaRin ja Vanhamäen Tallin naisille jotka eivät kisaa muusta mestaruudesta.

LADYT saavat ratsastaa joko omavalinnaisen lyhyen radan ohjelman tai kehitellä ihan oman KÜRin lyhyelle radalle (omat kuviot omalla toivemusiikilla). Radan saa suorittaa myös yhdessä parin kanssa ns. katrillimaisena taikka vaikka possujunassa. Myös esilukija on sallittu.

Pukeutuminen näyttävästi on sallittua ja suotavaa.

LADYJEN kesken ARVOTAAN 3 palkintoa ja kaikki saavat tsemppiruusukkeen, lisäksi jokainen saa omasta ohjelmasta ”koulutuomarimaisen” arvostelun.