Jyväskylä 14.5.

Hutunkeitto Ysit Kosonen - SuoVa Suihkonen. SuoVan kapteenina Hilma Heisknen
Hutunkeitto SuoVa Suihkonen - Siipe Haataja. SuoVan kapteenina Tomi Iivanainen
Lyömässä Veikka Vasiljev
Tiimi palaveri ennen peliä. Pelinjohtajana Timo Vihavainen.
Lyömässä Veikka Vasiljev.

Suonenjokelaisessa urheilussa tehtiin lauantaina 14.5.2022 historiaa, kun Suonenjoen Vasaman pesäpallojoukkue aloitti noin 25- vuoden tauon jälkeen pelit virallisessa pesäpalloliiton järjestämässä lastensarjassa. Aikuisten sarjassa Vasama pelasi vielä 2000-luvun puolella, mutta lasten sarjoissa on tauko ollut pitkä.

Suonenjoen Vasama on tänä kesänä mukana E-poikien pelisarjassa.

Ensimmäinen turnaus pelattiin Jyväskylässä Yrttisuon hiekkatekonurmikentällä.

On myönnettävä, että aamulla kun astuimme linja-autoon, oli valmennuksella hieman epävarma olo, kuinka päivä tulee menemään. Oli vaikea arvioida kuinka pelit menevät sellaisia joukkueita vastaan, jotka ovat pelanneet jo aiempina vuosina tässä samassa sarjassa. Meillä pelikokemusta on paljon vähemmän.

Lapset osoittivat tänään, että valmennuksen epävarmuus oli täysin turhaa. Suonenjoen Vasama pelasi kokopäivän rohkeasti, iloisesti, kaveria kannustaen ja hyvällä itseluottamuksella ja se näkyi pelissä

Päivän ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Lappeenrannan Pesäysit. Ottelu oli tasainen alusta saakka. Pesäysit on hyvä ja kovalyöntinen joukkue. Peli päättyi lopulta niukkaan Lappeenrannan voittoon 11-14.

Toisessa pelissä vastaan asettui Siilinjärven Pesis, jonka kanssa matkustimme samalla kyydillä Jyväskylään. Siilinjärven Pesiksellä on paljon pelikokemusta omaavia lapsia, ja he saivatkin luotua lyöntivuoroissa paljon tilanteita, mutta niin sai Vasamakin. Ottelu päättyi niukkaan SiiPen 14-16 voittoon, mutta pelin jälkeen olo oli kuin olisi voitettu ja enemmänkin. Niin hyvin Vasama pelasi.

Kolmannessa pelissä kohtasimme Jyväskylän Kirin. Vasama jatkoi hienoa peliään niin räpylän kanssa kuin mailankin varressakin.

Ottelu päättyi lopulta 18-3 Suonenjoen Vasaman voittoon.

Päivä tarjosi mukaan lähteneille Vasaman taustajoukoille ja faneille sellaisia tunteita, joita ei rahalla saa. Oli hienoa nähdä kuinka paljon lapset ovat kehittyneet kaikilla osa-alueilla. Kaikesta iloisin olemme kuitenkin joukkuehengestä, joka meillä on.

Joukkueessa on mukana eri-ikäisiä lapsia, tyttöjä ja poikia ja kaikki kannustavat toisiaan niin hyvillä kuin huonoillakin hetkillä. Tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin.

Terveisin:

E-pojat pelisarja valmennus