28.6.2023 Kuopio

Turnausraportti 28.6.2023 Kuopio

 

Vasaman E-juniorit matkasivat 28.6. tutuksi tulleella sekajoukkueellaan Puijon pesäpallostadionille, jossa vastassa olivat Joensuun Mailan ja Puijon Pesiksen E-poikien joukkueet.

 


 

Ensimmäinen peli JoMaa vastaan oli juoksurikas kamppailu, jossa kumpikin joukkue nousi aina omalla lyöntivuorollaan johtoasemaan. Vasama aloitti ottelun ulkokentältä vahvasti.

Kentällä nähtiin aktiivisesti ja rohkeasti liikkuva, ja hienosti toisiaan varmistava joukkue. Vahva peli jatkui myös sisävuoroissa. Joukkueen kaaripeli oli huippuluokkaa. Vasaman tasaisen varman peliotteen ansiosta takaa-ajajan asemasta noustiin aina vastustajaa hiukan edelle juoksuissa.

Vasaman viimeinen tasoittava vuoro alkoi JoMan johtaessa 17-13. Vasama sai heti alussa rakennuttua ajolähtötilanteen. Hienon kaaripelin ja pelinlukutaidon ansiosta etenijä juoksi kotiin kaventaen tilanteen 17-14. Tämän jälkeen kakkospuolen upean läpilyönnin tuloksena oli kaksi juoksua ja kunnari! Tilanne oli hetkessä tasan. Seuraavan lyöjän varma kotiutus takasi Vasaman voiton numeroin 17-18.

 


 

Iltapäivän toisessa ottelussa vastassa oli Puijon Pesis. Pelissä oli ukkosen uhka päällä, mutta kentällä jyrähtikin Vasama. Vasama aloitti tämän ottelun sisävuorolla ja pystyi jo ensimmäisessä vuorossa tuomaan 8 juoksua. Ottelu jatkui siitä tasaisesti, mutta Vasaman otteessa.

Vasama sai venytettyä kaulan 10 juoksuun ennen viimeistä tasoittavaa vuoroa. PuPe aloitti tasoituksen hakemisen väkevästi, mutta Vasaman loistavasti toiminut ulkopeli napsi vastustajan etenijöitä pois kentältä yksi toisensa perään. Etukentällä otettu eleetön koppi vastustajan kovasta lyönnistä vahvisti entisestään ulkopelaajien itseluottamusta.

Kuin sinettinä otteluun etukenttä poltti etenijät yksi kerrallaan ja makea voitto numeroin 7-16 varmistui Vasamalle.

 


 

Vasaman E-joukkue on hienosti yhteen hitsautunut ja toisiaan vahvasti kannustava joukkue. Pelinjohto antaa tunnustusta junioreiden peli- ja tekniikkataitojen vahvasta kehittymisestä, mikä oli peleissä selvästi nähtävissä.

Ulkopelissä kopparit hakivat hienoja koppeja ja varmistivat pesille tulleita heittoja upeasti ennakoiden. Polttolinjassa pelanneet liikkuivat todella paljon ja täyttivät liikkumisellaan ulkokenttämme todella tiiviiksi.

Pesävahdit taas ottivat heittoja ja lyöntejä varmasti kiinni. He liikkuivat sovitulla tavalla ja olivat oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Etukentän pelaajat pelasivat rohkeasti ja lukivat lyöjiä ja heidän ajatuksiaan ihailtavasti. Näimme useita hienoja paloja etukentän toimesta.

Lukkarit vaikeuttivat vastustajienpelaamista monipuolisella ja röyhkeällä syöttövalikoimallaan. PuPen ja JoMan pelaajat saivat usein huonoja lähtöjä lukkareidemme oikea-aikaisten toimien ansiosta.

Sisäpelissä pesiltä lähtömme ja merkkipelimme hakee vertaistaan. Olemme ottaneet näissä asioissa useita isoja askeleita eteenpäin. Lyömme viisaasti ja monipuolisesti. Jokainen pelaaja päättää itse lyöntinsä ja ei voi kuin ihailla minkälaisia suorituksia pelissä tänään näimme.

 

Kokonaisuudessaan todella kova pesisilta.