1.8.2023 Siilinjärvi

SUPERTIISTAI 

 

Kun tilanne oli 12-7 SiiPe:lle tiistaina illalla Siilinjärven POP-areenalla ja Suonenjoen Vasaman E-pelisarjan joukkue tuli viimeisen vuoroparin tasoittavaan lyöntivuoroon, totesi Vasaman pelinjohtaja Timo Vihavainen seuraavasti:
"Meneepä tämä lyöntivuoro miten tahansa, niin tämä peli on ollut meiltä kaikkien aikojen paras peli tähän mennessä, ikinä". 

ja tarina jatkui sen jälkeen sillä tavalla, joka hakee vertaistaan. Viimeisessä neljännen vuoroparin tasoittavassa Vasaman juniorit löivät juoksu kerrallaan tilanteen tasoihin ja lopulta viimeisenä lyöjänä Lily Bater kotiutti Ella Salpakarin ja Vasama pääsi juhlimaan 12-13 vierasvoittoa 

" Siilinjärven Pesiksellä on todella hyvä ja pallovarma joukkue ja jotta pystymme taistelemaan heidän kanssaan tasapäin on meidän pelattava joukkueena ihan huippupeli ja sen todellakin teimme tänään". iloitsi Timo Vihavainen ottelun jälkeen.


"Seuramme lukkarivalmentaja Janne Haataja on tuonut paljon uutta Vasaman eri ikäluokkien lukkari/etukenttäpelaamiseen" kertoi Timo pesäpallon yhdestä tärkeästä osa-alueesta. 

Siilinjärvellä Vasaman lukkarina pelasivat pelin puoliksi Anton Vihavainen ja Selma Vasiljev. He syöttivät ottelussa todella erilaisia ja vaikeita syöttöjä, jotka sopivat eri tilanteisiin ja vaikeuttivat näin SiiPen lyöntipeliä. He irrottivat monia etenijöitä pesiltä hämäyksillään ja väärillään. Molemmat lukkarimme lukevat ja ymmärtävät peliä todella hyvin, mutta Janne on rohkaissut heitä pelaamaan oikein erityisen "kierosti" ja antanut sen viimeisen mausteen Antonin ja Selman sekä muidenkin meidän seuran lukkareidemme peliin" kiitteli Timo Vihavainen 

Joukkueemme yhteishengestä olemme puhuneet aiemminkin paljon ja jotenkin tuntuu, että olemme hitsautuneet entistäkin enemmän yhteen, mutta sen lisäksi on sanottava, että jokainen meidän lapsi on kehittynyt kesän aikana fyysisiltä ominaisuuksiltaan kovasti. He juoksevat kovempaa, lyövät kovempaa ja ehkä suurin kehitys on tapahtunut siinä että he heittävät kovempaa.

Tiistaina teimme taas useita paloja eri pesille kovilla heitoilla 


Seuraavassa voitte lukea jokaisesta tiistaina Suonenjoen Vasaman joukkueessa pelanneesta E-poikien pelisarjan ottelussa pelanneesta lapsesta.

 Nooa Nyyssönen liikkui ulkopelissä kopparina ja polttajana laajalla alueella ja pysäytti todella kovia läpilyöntiyrityksiä tai varmisti pesältä menneitä ohiheittoja räpyläänsä. Näin Nooa esti vastustajaa saamasta monia juoksuja. Hän osui pelissä useasti  keskelle mailaa ja lyönti lähti silloin kovaa. 

Veera Vepsäläinen löi viisaasti ja monipuolisesti. Hän otti hyviä lähtöjä pesiltä ja eteni kovaa.

Ulkopelissä pallo jäi räpylään totutun varmasti. Veera pelasi isoilla pelipaikoilla siepparina ja kolmosvahtina. Veeraan voi peleissä luottaa siinä mielessä, että hän hoitaa aina oman tonttinsa huippuvarmuudella. Niin nähtiin nytkin.

Selma Vasiljev tosiaan pelasi puolet pelistä lukkarina ja aivan huikean pelin pelasikin. Selma peliäly yhdistettynä rohkeaan ja monipuoliseen syöttöpeliin sekä kovaan heittokäteen sai aikaan jatkuvasti paloja. Kopparina hän hoiti isoa tonttia. Lyönneissä Selma löi tänään kovaa ja etenemisessä Selma oli pitelemätön.

Joukkueen kapteeni Anton Vihavainen pelasi Siilinjärvellä kaikkien aikojen pesäpallopelinsä. Hän todellakin johti joukkuetta edestäpäin omalla esimerkillään ja ohjeillaan, niin räpylän kuin mailankin varressakin. Lukkarina hän piti kokoajan pelin ohjia käsissään. Kovat ja tarkasti suunnatut lyönnit tuottivat upean kunnarin lisäksi kolme lyötyä juoksua. Hän myös toi neljä juoksua.

Ella Salpakari käytti tiistaina upeasti vahvuuttaan eli nopeuttaan. Ulkopelissä hän haki palloja isolta alueelta ja luki peliä hienosti. Hän löi hyvällä varmuudella ja eteni tosi kovaa. Ellan hyvä pelisilmä näkyi ottelussa monta kertaa hienoilla peliratkaisuilla.

Onni Piiroinen pelasi siepparina rohkeasti ja itseään säästelemättä, hän meni tosi lähelle hakemaan näpyjä. Onnin kohdalta eivät pallot todellakaan menneet tiistaina läpi. Onni osui mailalla palloon kovalla varmuudella ja löi vaikeasti kiinniotettavia kierteisiä lyöntejä.

F-junioreista mukaan nostetut Sylvi ja Aune Heiskanen pelasivat itseään jopa kolme vuotta vanhempia poikia vastaan kovalla itseluottamuksella, joka oli aistittavissa jo alkulämmittelyssä. He löivät monipuolisesti, tosi tarkasti ja lähes poikkeuksetta onnistuen. Ulkopelissä he hoitivat vaativan kakkospesän alueen hienosti. Huikea ilta molemmilta. Sylvi löi myös yhden tärkeän juoksun.

Tinja Markkanen pelasi kopparina hienosti ja hoiti kaikki kopparille kuuluvat vastuualueet upeasti. Tinja Markkanen lyö todella kovaa ja se nähtiin tänäänkin, kun Tinja osui keskelle mailaa.

Elmo Tiitinen osoitti tiistaina kovaa vahvuutta paineensietokyvyn suhteen. Ihan viime päivien harjoituksissa hän ei ole osunut palloon taitojensa edellyttämällä tavalla, mutta silloin kun on pelipäivä on myös Elmo vireessä. Elmo löi useita kovia takakentän pommeja ja osui muutenkin palloon hyvin. Hän onnistui lyömään kolme juoksua. Elmon pesältä lähdöt ja eteneminen olivat myös esimerkillisiä. Ulkopelissä Elmo johti Vasaman etukenttää totutun varmalla otteella. Elmo uskalsi pelata lähellä, kun niin piti tehdä ja teki paloja niin pienistä kuin kovistakin lyönneistä.

Lily Bater pelasi  ulkokentällä vaativilla kolmospolttajan sekä kolmoskopparin paikoilla. Lily oli aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja hoiti paikkansa varmasti. Sisäpelissä Lily kesti viimeisen lyöjän paineet hienosti. Hän löi koviin  painepaikkoihin kolme juoksua ja se oli todella upea suoritus.

Tiistai oli muutenkin Suonenjokelaiselle pesäpallolle kova ilta kun upean E-ikäisten pelin lisäksi D-ikäisten joukkue otti huikean jännittävässä pelisarjan kamppailussa 1-2 voiton supervuorossa Puijon Pesiksestä Kuopion Neulamäen kentällä.

Lisäksi on mainittava Vasaman F-ikäiset Topias Haataja ja Veikka Vasiljev, jotka ovat tällä viikolla vahvistamassa Siilinjärven Pesiksen joukkuetta naperoleirillä Haminassa. He ovat pelanneet siellä todella hienosti ja voimme olla ylpeitä siitä, kuinka he edustavat meitä "maailmalla".


" Kaikki Vasaman juniorijoukkuueet ovat ottaneet tänä kesänä pitkiä kehittymisen askelia ja etenkin tällaisen päivän jälkeen voi taas sanoa, että näistä lapsista voi tulla vaikka mitä. On ihan huippua seurata myös kuinka tiiviiksi ryhmäksi lapset ovat kasvaneet"  iloitsi  Suonenjoen Vasaman pesäpallon taustavaikuttaja Kirsi Heiskanen, joka ehti illan aikana seuraamaan pelejä, niin Siilinjärvellä kuin Kuopiossakin.

Seuraavan kerran pääset seuraamaan Suonenjoen keskuskentällä junioripesistä keskiviikkona 9.8 klo 18, kun E-pelisarjan joukkueemme saa vastaan Puijon Pesiksen.

Tervetuloa silloin katsomoon!