Varkaus 27.06.

Ja taas pelattiin!

Helteisenä maanantai-iltana 27.6. matkasimme pelaamaan pesäpalloa Varkauteen perinteikkäälle Kämärin pesäpallostadionille.

Tällä kertaa pelasimme E-harrastesarjaa, jossa joukkueemme kostuu pääasiassa F-juniorijoukkueestamme ja E-pelisarjajoukkueen nuorimmista pelaajista. Ikähaitari on siis lavea, nuorimmat ovat 2014 syntyneitä ja vanhimmat 2010.

Ensimmäinen ottelelumme pelattiin SiiPen E-tyttöjä vastaan. He pelaavat myös E-tyttöjen pelisarjaa, joten vastassa oli paljon pelikokemusta omaava joukkue. Sivuhuomiona mainittakoon, että SiiPen riveissä pelasi myös Vasamaa edustava Hilma Heiskanen ja meidän riveissä Aune Heiskanen, joten ottelu oli myös sisarusten kohtaaminen .

Vaikka vastustajalla oli rutkasti kokemusta puolellaan, nuoret pelaajamme pelasivat ennakkoluulottomasti ja rohkeasti läpi ottelun.

Rutinoitunut lukkarimme Anton Vihavainen piti aktiivisella pelillään SiiPen sisäpeliä kurissa. Ensimmäisen pelinsä pelannut Jere Markkanen väläytteli hienoja lyöntejään kotiutustilanteissa ja Toivo Huttunen vaihtoi kärkietenijää etukenttää puhkovilla lyönneillään varmoin ottein. Erityisesti viimeisessä ulkovuorossaan joukkueemme esitti hienoja otteita, eikä päästänyt SiiPeä juhlimaan juoksuilla. Ottelu päättyi lukemiin 13-26 SiiPelle.

Toisessa ottelussa kohtasimme Juvan Pesiksen joukkueen. Juvalla olikin vahva ja lyöntivoimainen joukkue ja ehkä pelaajien kokoerokin saattoi aluksi jotakuta pelaajistamme hieman jännittää (ainakin pelinjohtajaa se jännitti ). Juvan lukkari piti läpi ottelun kovaa tempoa yllä. Siitä saatiin hyvää pelikokemusta, kuinka sisävuorossakin täytyy olla jatkuvasti hereillä ja valmiina.

Vaikka vastustajan lyönneissä oli ruutia kovasti takana, ei pelaajiemme räpsä tärissyt lainkaan. Pelaajamme pelasivat rohkeasti ja pelottomasti taistellen läpi ottelun, vaikka armoton auringon paahdekin oli jo vienyt voimia. Selma Vasiljev söi ulkopelissä keskipelaajana pois Juvan monet lyöntiyritykset. Tinja Markkanen esitti lukkarina varmaa syöttöpeliä äänekkään Juvan kaaren ympäröimänä. Jesper Heikkilä palasi pienen pelitauon jälkeen tositoimiin ja sisäpelissä Jesperin kentällemenoyritysten onnistumisprosentti taisi olla täysi 100. Emilia Taavitsainen löysi viimeisessä sisävuorossa reiän kakkospuolelta ja puhkaisikin Juvan ulkokentän upeasti. Samassa sisävuorossa Sylvi Heiskanen esitti mailataituruutta ja purki hienosti ajolähtötilanteen. Viimeinen sisävuoro sisälsi onnistumisia jokaiselta pelaajalta ja siitä jäi hyvä maku suuhun ja iloinen mieli, vaikka itse ottelu hävittiin lukemin 6-20.

Hikisen iltapuhteen päälle olikin mukava käydä vielä huuhtomassa pelikentän pölyt pois varpaista ja pulahtaa Kämärin uimarannalla järveen!

 

Vasaman sinivalkoiset värit pukivat otteluissa päälleen; Selma Vasiljev, Jere Markkanen, Nooa Nyyssönen, Emma Taavitsainen, Toivo Huttunen, Aune Heiskanen, Elmo Tiitinen, Veikka Vasiljev, Anton Vihavainen, Nella Raatikainen, Jesper Heikkilä, Tinja Markkanen, Sylvi Heiskanen ja Emilia Taavitsainen. Pelinjohtajina Sauli ja Juha. Kiitos myös vanhemmille ja isovanhemmille autokuljetuksista!

Pesiskesä jatkuu! Torstaina E-pelisarjan joukkue lähtee Kiteelle kokeilemaan Sotkamon Jymyn, Kiteen Pallon ja Joensuun Mailan pelikuntoa. Perjantaina puolestaan pelataan taas kotikentällä D-ikäisten harrastesarjaa ja Vasaman vastaan astelee Jyväskylän Kiri sekä Puurtilan Kisa-Pojat. Tervetuloa katsomaan, pelit alkaa klo 17.00!

Terveisin valmennus.