E-pojat pelisarja

Suonenjoen Vasaman E-ikäisten joukkue pelasi E-poikien pelisarjassa.

Lauantain ensimmäisessä alkulohkon pelissä Vasama kohtasi Puijon Pesiksen. Pelinjohdon näkökulmasta tuntui, että peli oli kokoajan Vasamalla hallinnassa. Etenkin Vasaman ulkopeli oli täyttä timanttia. Paloja saatiinkin tehtyä hienoilla kiinniotoilla ja tarkoilla heitoilla jokaiselle pesälle.

Ottelu päättyi lopulta 5-5 tasalukemiin.


Päivän toisessa pelissä Vasama kohtasi Joensuun Mailan E-11 joukkueen. Ottelun sisällä peli ailahteli jonkin verran. Ottelu päättyi kuitenkin Suonenjoen Vasaman tähtihetkeen, kun viimeisenä lyöjänä  Eemeli Taavitsainen astui ajolähtötilanteessa mailan varteen. Tilanne oli siinä vaiheessa 1-4 Joensuun Mailalle. Taavitsainen kotiutti ensimmäisellä lyönnillään Selma Vasiljevin ja toisella lyönnillään Hilma Heiskasen. Ennen ottelun viimeistä lyöntiä tilanne oli siis 3-4 Joensuun Mailalle. Draama huipentui siihen kun Eemeli Taavitsainen löi takaa läpi, Eemeli Markkanen juoksi kolmospesältä kotiin ja Eemeli Taavitsainen juoksi kunnarin.

Tämän jälkeen riemu oli Vasaman leirissä ylimmillään. Ottelu päättyi siis 5-4 Suonenjokelaisten voittoon


Lauantaipäivän viimeisessä ottelussa  kohtasimme Kiteen Pallon. Vasama ei löytänyt reikiä Kiteen tiiviistä ulkokentästä ja ottelu päättyi 1-3 Kiteen Pallon voittoon.

Illalla kävimme katsomassa Viinijärvellä leirin juhlaottelun naisten Suomensarjan kamppailun Viinijärven Urheilijat vs Kuusankosken Pohti.

Yön vietimme Liperissä koulumajoituksessa. 

Sijoituimme lauantain neljän joukkueen tasaisessa alkulohkossa kolmanneksi ja pelasimme sunnuntaina sijoitusottelut sijoista 5-7.


Aamun ensimmäisessä kamppailussa pelasimme Lappeenrannan Pesäysejä vastaan ja toisessa pelissä kohtasimme Joensuun Mailan E-11 joukkueen.

Vasama pelasi hienosti ja otti voitot molemmista. Pesäysit kaatui 6-5 lukemin ja Joensuun Mailaa vastaan lopputulos oli 9-7 Vasamalle.


" Joukkueemme pelitaidot ja myös itseluottamus on kasvanut tämän kauden aikana kovasti. Pelasimme 5 tiukkaa peliä kovia joukkueita vastaan ja henkinen kantti piti kaikissa otteluissa loppuun saakka". Iloitsi Vasaman taustoihin kuuluva Kirsi Heiskanen. 

"Etenkin ulkopelissä lapset liikkuvat ja ymmärtävät peliä todella hyvin ja myös sisäpelissä näemme entistä useammin rohkeita uusia lyöntiratkaisuja" Kirsi kommentoi kotimatkalla. 

Kunnarileiri oli hieno kokemus ja se yhdisti lapsia entisestään kovasti. Meillä on pesäpallon parissa hienoja lapsia ja jokainen voi olla todella ylpeä itsestään ?


Kiitämme onnistuneesta reissusta kaikkia  huoltajia. Lapset on kasvatettu hienosti. Näiden lasten kanssa voi lähteä vaikka mihin.

Kiitos myös leirillä mukana olleille vanhemmille otteluiden järjestelytehtävistä. 

Kiitos myös kuljettaja Heikki Hänniselle. 

Kunnarileirillä E-joukkueessa oli mukana seuraavat lapset:

Selma Vasiljev
Hilma Heiskanen 
Veikka Vasiljev
Jesse Markkanen 
Anton Vihavainen 
Eemeli Taavitsainen 
Aaro Markkanen 
Toivo Snäkin 
Onni Piiroinen 
Eemeli Markkanen 

Pelinjohtajat: Timo Vihavainen ja Sauli Taavistainen

Muu valmennus: Kirsi Heikanen

Tuomareina, huoltajina sekä muissa toimitsija tehtävissä: Pauli Markkanen, Johanna Vasiljev ja Saara Markkanen