Ratsastus

SuoVaRi:n esittely:

Suonenjoelle perustettiin urheiluseuraan ratsastusjaos, jonka SRL:n hallitus hyväksyi jäsenekseen ja totesi viralliseksi seuraksi kokouksessaan 23.8 2012.

Suonenjoen Vasama Riders toimii yhteistyössä Vanhamäen Tallin kanssa Suonenjoella.

Ratsastusjaoksen hallitukseen kuuluu kokeneita kilpailujenjärjestäjiä sekä hevosalan ammattilaisia. Ratsastusjaos perustettiin ajamaan eteenpäin alueen ratsastajien valmentautumista ja kilpailemista, sekä mahdollistamaan kaikille nuorille tasavertaiset harrastusmahdollisuudet kotipitäjässään.

Monipuoliseen valmentautumiseen kotitallin yhteydessä jäsenille on hyvin varusteltu kuntosali sekä liikuntatilat ja urheiluseuralla myös välineistöä ja valmentajia.

Heppakerhossa sekä nuorisoklubissa opitaan hevostaitojen lisäksi myös liikkumaan monipuolisesti ja urheilu sekä liikuntaleikit ovat osana hevoskerhon ohjelmaa.

Muuta ohjelmaa kerho- ja klubitoiminnan lisäksi on ratsastajien kuntotestaus sekä kotiharjoituksien laatiminen tavoitteellisille seuralaisille tukemaan ratsastusharrastusta sekä ohjatut kuntosali- ja jumppavuorot ratsastajille.

SuoVaRi järjestää säännöllisesti 1- ja 2-tason kilpailuja ympäri vuoden, lisäksi uuden kentän myöten jatkossa myös 3-tason kilpailuja. Lisäksi SuoVaRi on järjestänyt säännöllisesti myös aluetason hevostaitokilpailuja ja vuonna 2015 järjestettiin myös valtakunnallinen hevostaitomestaruus.

SuoVaRi järjestää kaikkien lajien aluevalmennuksia (kouluratsastus, esteratsastua ja kenttäratsastus) sekä lisäksi muita valmennustapahtumia säännöllisesti ympäri vuoden.

Suonenjoen Vasma Riders valittiin vuoden 2013 yhdeksi Suomen parhaista ratsastusseuroista.

SuoVaRi rakensi vuonna 2016 Vanhamäki Säätiön tontille kisakentän, jonka avajaiset on tarkoitus pitää 20-21.5.2017.