Edustusratsukot

EDUSTUSRATSUKOIDEN ESITTELY:
SuoVaRin kilpailevat jäsenet: Jos haluat itsesi mukaan seuran sivuille lähetä osoitteeseen juapuska@gmail.com esittelyteksti ja valokuva tai kaksi.

Ajatuksena on vuodesta 2020 aloittaa ns. mentorointi-systeemi, eli oppipoika-kisälli systeemi: 

MITÄ?

 • SuoVaRin arvokilpailu- , kansallisella- ja kansainvälisellä tasolla kilpailevat ratsastajat voivat mentoroida aluetasonkilpailevia ratsukoita.
 • SuoVaRin aluetasolla kilpailevat ratsastajat  voivat mentoroivat seuratasolla kilpailevia ratsukoita
 • SuoVarin seuratasolla kilpailevat ratsastajat voivat mentoroida ratsastajia jotka ovat kiinnostuneita kilapilemisesen- tai sen harjoittelun aloittamisesta

MITEN?

 • Auttamaan etukäteisjärjestelyissä tai valmentautumisessa
 • Mukaan voi lähteä kilpailupaikalle hoitamaan hevosia
 • Mukaan kilpailupaikalle voi lähteä kävelemään esteratoja ja maastoratoja
 • Opetella käytännön asioita korkeamman tason kilpailuissa
 • Kuvamaan, somettamaan ja livestreemaamaan
 • Tsemppaamaan ja kannustamaan

MAHDOLLISUUDET?

 • Ilmoittaudu talli@vanhamaki.fi jos olet kiinnostunut osallistumaan mentoriohjelmaan
 • Mentorisi voi vaikka tulla sinun kisoihin mukaan jeesaamaan/vinkkaamaan/valmentamaan
kuvat: Anna Jarlhäll (Tukholma)
kuvat: Minttu/aaveen.net (Laakso, JoukkueSM)

Kitta Hyttinen

Moikka kaikki!

 

Olen yksi uusi seuran jäsenistä, Kuopiolainen kouluratsastaja Kitta Hyttinen. Pitkään on jo tuntunut Vanhamäki niin sanotusti kotikentältä joten seuran vaihtaminen SuoVaRiin oli loogista. Nyt olen erittäin tyytyväinen kun pääsen tällä kaudella edustamaan SuoVaRia jolla on erittäin positiivinen kuva seurana!

 

Ykkösratsuni on Heli Peltolan omistama Valette jonka kanssa kilpailen PSG-Inter1 tasolla, ja tämän vuoden päätavoite on SmallTour finaalipaikka. Viime vuonna jäin harmittavasti juuri finaalin ulkopuolelle, sijoitukseni oli sarjassa kuudes. kun finaaliin pääsee viisi parasta ratsukkoa. Lisäksi tavoitteenani on päästä tekemään vielä vähän vaativampi luokka Inter A/B tai II. Valeten rinnalla tullaan kauden kisoissa näkemään ainakin Purasten perheen Jade d'Aro (vaA-luokat) jonka kanssa aloitin työskentelyn alkuvuodesta, sekä Nicke Knatterton (5-vuotis luokat). Lisäksi kilpailutan satunnaisesti myös muita hevosia. 

 

Yksi viime kauden kohokohtia oli ehdottomasti 4* kansainvälinen kilpailu Tukholmassa. Olympiastadionilla järjestettävässä Longines Global Champions Tourin yhteydessä ratsastettiin SmallTour (PSG-Inter1) ja BigTour(GP) kouluratsastuksessa ja olin toinen suomalainen SmallTourilla. Anna von Wendt oli minun lisäksi pikkukierroksella sekä GP:ssä ja U25 luokissa ratsasti Piia Salminen. Tänä vuonna toivottavasti saan uudelleen paikan kilpailuun! 

Suosittelen kyllä harkitsemaan katsojan roolissa kesäretkeä varsinkin esteratsastuksesta kiinnostuneille, kilpailu on hienosti rakennettu ja puitteethan on todella upeat! 

 

 

Kausi 2019:

Senioreiden ranking sijoitus 11.

Pikkumestaruus hopea

SmallTour sarjakilpailun 6. sija

Neljä 3* kansainvälistä sijoitusta

Kaksi kansallista PSG voittoa, sekä useita muita kansallisia sijoituksia

 

 

Jaana Seppänen

Olen reilu kolmekymppinen masteropettaja, ammattivalmentaja ja kenttäratsastaja lisäksi lähellä sydäntä on myös kouluratsastus. Työskentelen Vanhamäen tallilla vastaavana Ratsastuksenopettajana. 

Ykkös ratsuni ovat suomenhevos ori Kopsahovin Esko, jonka kanssa tavoitteena on Suomenhevosten kouluratsastuksen SM kilpailut ja Nuestron Still Alive, eli 6-vuotias omakasvatti "Kojootti" jonka kanssa kaudella 2020 olisi tarkoitus päästä starttaamaan ikäluokkakilpailuissa kouluratsastuksessa.

Oman kisaamisen lisäksi, vähintaan yhtä tärkeää, minulle on omien oppilaiden menestys. Minut voi myös aika monesti nähdä jännittämässä kisakentän reunalla oppilaiden kuskina, opettajana ja coutsina :)

"Poniäiti" vuosia odotellessa!

 

Jaana ja Esko
kuva Emma Julkunen